13 comments

  • Esther Smulders, Intern begeleider Montessorischool Elzeneind

    Passend onderwijs heeft al heel wat teweeg gebracht in het onderwijs. Ik heb mooie dingen zien gebeuren met kinderen die met een arrangement in een school kunnen blijven waar ze zich prettig en gezien voelen. Soms zijn er ook lastige casussen. Kinderen voor wie het ook met die ondersteuning te moeilijk is tot ontwikkeling te komen en voor wie speciaal onderwijs toch een passendere omgeving is. Maar wat als een kind iets nodig heeft dat zelfs speciaal onderwijs met extra ondersteuning niet kan bieden? Op die vraag heeft het Nederlandse onderwijs triest genoeg nog geen antwoord. Hoe dapper en hoe mooi is het dan, dat er een groep mensen is opgestaan die zich juist sterk maakt voor deze, gelukkig kleine groep, kinderen. Linawijs is een prachtig initiatief dat alleen kan slagen als er buiten de lijntjes gekleurd kan worden. Als budgethouders het aan durven om los te komen van strakke regels en procedures en de handen ineen durven slaan. Ik gun het deze groep kinderen van harte dat dat gaat gebeuren.

  • Veel kinderen en jongeren met psychische problemen komen thuis te zitten. De huidige organisatie van de gezondheidszorg en scholen hebben hier vaak geen passend antwoord op, waardoor jongeren ernstig in hun ontwikkeling belemmerd worden. Linawijs is ontwikkeld in samenwerking met ouders die zelf kinderen hebben die thuis zitten, hulpverleners uit de GGZ, onderwijskundigen en de gemeente Culemborg. De integratie van kennis van de betrokken partijen maakt dat er voor kinderen en jongeren die zijn vastgelopen door psychische problematiek, nu kansen ontstaan om weer in ontwikkeling te komen.

  • Jacob Vorstman, kinder- en jeugdpsychiater en deskundig op autisme gebied, UMC Utrecht

    Ik vind dit een buitengewoon mooi en moedig initatief. De uitdaging van thuiszittende kinderen die een passende benadering op school nodig hebben is niet gemakkelijk. Ik ondersteun dit project van harte.

  • De probleemstelling is niet eenvoudig, maar nadenken over mogelijke oplossingen is van harte toe te juichen. Een prachtig initiatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *